כמו רבים היוצאים למסע המרתק של בנית מבנה או הרחבת בניה בוודאי גם אתם רוצים לנצל במקסימום את האפשרות לבניה, וכאן, עולות השאלות: כיצד נגדיל את אישורי הוצאת היתר בניה למקסימום שטח המאושר לבניה? ובכלל, לפי מה נקבע את גודל תכנית הבניה שלנו?
אז בואו ונתחיל: בצעד הראשון אדריכל הפונה להגשת היתר בניה, מעיין בזכויות הבניה הקיימות במתחם המיועד לבניה ובהתאמה לכך מגיש את התוכנית להיתר הבניה. אבל התוכניות להיתר הבניה יערכו כמובן רק בהתאם ולאחר האפיון לצרכי הלקוח. אם הלקוח מעוניין במקסום ובהגדלה מרבית של אחוזי הבניה, אזי גם בהתאמה לכך האדריכל יתכנן את ההיתר. כך, השלב הראשון למקסום שטח הבניה הוא פשוט לעדכן את האדריכל בפגישה בה יערך אפיון לפרויקט שאתם מעוניינים באחוזי בניה מרביים.
ומה קורה עכשיו?
כאן נשתף אתכם ב'מאחורי הקלעים' של עולם התכנון:
חוק התכנון והבניה, הוא החוק עם הכי הרבה מילים במדינת ישראל. כל תב"ע (תכנית בניה לעיר) בעצם מהווה תת סעיף נוסף בחוק. היות שלכל תב"ע יש פרשנות משלה, שניתנת גם לפרשנות ו'הצגה' מזוויות שונות לוועדה, חשוב מאוד לבחור אדריכל שמתמצא היטב בחוקים ויאפשר לכם להשלים את המבנה שלכם על פי צרכיכם בצורה מרבית, מושלמת וחוקית.
וגם אז, אם תשאלו האם ישנו חישוב קבוע של 'אחוזי בניה' התשובה המפתיעה היא :כן ולא.
ולמה?
ישנם שלושה פרמטרים לקביעת אחוזי בניה: על פי החוק אחוזי בנייה מותרים ביחס לשטח וביחס לגובה וצפיפות, כאשר אחוזי בנייה מותרים יכולים להיות מושפעים בנוסף מפרמטרים רבים כגון: מרחק ממבנים סמוכים, מגבולות המגרש וממפגעים כמו אבק, קרינה ורעש.
אדריכל מקצועי, מומחה, ובעיקר בעל ניסיון רב בתחום וברשות המקומית ייטיב לתכנן ולהגיש את התוכניות בפרשנות ובזווית ההצגה המתאימים עבור הוצאת היתר בניה לבניה המרבית עבורכם, המתאימה לצרכיכם.
ועבור כעת לצעד הבא: מה יקרה כאשר גם זכויות הבניה הקיימות לא יספקו אותנו?
האדריכל יערוך תכנית (תב"ע) חדשה שתגדיל את אחוזי זכויות הבניה הקיימים ותאפשר בניה משמעותית יותר אותה ניתן להגיש בקשה להיתר מחודש ברשות המקומית.
במוזס אדריכלים מתמחים בהוצאת היתר בניה בתכנון מקצועי ובהתאמה לצרכי הלקוח.
מחפשים אדריכל הוצאת היתר בניה? בואו ניפגש: כאן טלפון