רוב בתי הכנסת מוקמים בידי וועד שמתגבש בקהילה לגייס את ההון הדרוש ולהוביל את בניית בית כנסת. אנשי הועד, אשר לרוב הינם גם הגבאים, נדרשים לקדם את השלבים השונים אשר דורשים כישורים רבים עד הוצאת היתר בניה.
אם כן, מהם הצעדים שעומדים שיעמדו לפנינו, אם בחרנו להוביל את בניית בית הכנסת?
גיוס כספים
שלב גיוס הכספים מתחיל בד בבד עם תכנון ראשוני של האדריכל לבית הכנסת. למעשה, התכנון הראשוני לצורך גיוס הכספים הוא הן לבחינה ואומדן של ההון הנדרש לבניה והן לצורך הדמיות ראשוניות לצורך הגיוס ההון. לכן, בתחילה, נערוך גיוס פנימי בתוך הקהילה להון הראשוני לתכנון הראשוני למבנה, ולאחר שהפרויקט יקרום עור וגידים ויכיל כבר תכנון ראשוני, אומדן עלויות והדמיות, נפנה לגיוס הון מתורמים שאוהבים "לראות" את התוכניות וההדמיות. אז, כשברשותנו אומדן עלויות והדמיות, נוכל גם לערוך התרמה מתוקשרת יותר מסגנון "מאצ'ינג" לבניית בית הכנסת.
תכנון
תכנון תמיד מתחיל בחלום, חלום ושאיפה לבנות את בית הכנסת הקהילתי. החלום היפה הזה יקרום עור וגידים אצל האדריכל שיעמוד יחד עמכם על צרכי הפרויקט והקהילה ויגייס גם את אנשי התכנון, יועצים נוספים ואנשי הביצוע לצורך הוצאת היתר בניה והדמיות (ושוב אנו מזכירים את ההדמיות כי בלעדיהן, מניסיוננו, קשה לגייס הון).
הקצאת קרקע
הקצאת קרקע לצורך המבנה מתקבלת רק לקהילה מגובשת המוכיחה שיש לה את ההון הנדרש עבור הוצאת היתר בניה ובניית בית הכנסת. להקצאת הקרקע לא תמיד נדרשת רק הבקשה הרשמית אלא לרוב נדרשת גם הוכחת צורך קהילתי אישי ברשות המקומית על מנת לזרז ולהוכיח את נחיצות הקצאת הקרקע לתושבים.
אנשי הוועד המתגייסים להקמת בית הכנסת, נדרשים ללהטט בין שלושת השלבים האלו. אכן, אין ספק שבניית בית כנסת דורשת זמן, סבלנות ו-כוח. שתפו וספרו לאנשי הקהילה על היגיעה הכרוכה בכך, על ההתקדמות בתוכניות והביצוע, כי לא תמיד ציבור המתפללים מעריך זאת. כאשר אנו משתפים ומספרים בשלבי הבניה השונים, המתפללים נהנים מהשיתוף ומעריכם את גודל הטרחה.
בחירת אדריכל מקצועי, בעל ניסיון והיכרות משמעותית ועמוקה בצרכי הקהילה, לרבות הכרת הגופים הפועלים ברשות המקומית, תקדם אתכם ביעילות ותקל עליכם בבניית בית כנסת לשם ולתפארה.
חולמים על בניית בית כנסת? התקשרו: כאן טלפון